Najlepšie očné tiene pre modré oči!

Modroočky vedeli ste, že voľakedy sa modré oči vyskytovali len v Európe a nikde inde na svete? Boli sme vzácnym kúskom a myslím si, že doteraz majú modré oči svoju výnimočnosť.
Väčšinou nájdeme návody na líčenie a výber farieb pre hnedé oči..a je to celkom pochopiteľné, pretože sa vyskytujú vo svete najviac.  Modré oči nadelila príroda aj mne, a preto viem, že sama som bola zmätená, ktoré farby mi pristanú a čím celý dojem leda tak “doďabem“..

Takže, ktoré sú tie "naše" ?

Tiene s teplým podtónom  – Možno Vás to prekvapí, alebo sa ich bojíte, ale sú to práve odtiene s oranžovým podtónom, ktoré modré oči najviac zvýraznia! 

-          Medené
-          Broskyňové
-          Korálové
-          Bronzové
-          Hrdzavé

Tiene so studeným podtónom – Bolo obdobie, kedy sa doslova nedoporučovali modrým očiam modré tiene. To ale nie je pravda! Modré tiene, môžu krásne zdôrazniť odtieň vašich očí a rozjasniť ich...musíte len použiť takú modrú, aká sa vo vašich očiach nachádza a neprehnať to s ňou

-          Svetlé až stredne Modré
-          Hlboké tmavé Modré
-          Tyrkysové
-          Fialové
-          Levanduľové
-          Purpurové
-          Ružové
-          Strieborné

Neutrálne

-          Šedé
-          Šampanské
-          Zlaté
-
-         Čokoládové
-          Ťavie
-          Khaki
-          Čierne (najmä dýmové líčenie)

Toľko odtieňov, však..to ste si asi ani nemysleli
Lenže, nie všetky tieto farby, budú sedieť každej z Vás.. Nezáleží totiž len na farbe vašich očí, ale aj na farbe vlasov a farbe pokožky. 
Farba, ktorá je krásne na modroočke s tmavými hnedým vlasmi, môže celkom inak vyzerať na modroočke so svetlou blond farbou. Musíte experimentovať! Kúpte si najprv tiene od lacnejšej kozmetickej značky, napríklad essence (nie je testovaná na zvieratách!). Má veľký výber farieb a prekvapila ma nádherná silná pigmentácia pri minerálnych očných tieňoch! (zakúpite ju v dm drogerie markt) 

Sama uvidíte, v ktorej farbe sa budete cítiť dobre a taktiež zistíte hodnotenia od svojho okolia

Začnite najskôr s neutrálnymi farbami, pretože sedia všetkým typom a nič s nimi nepokazíte.

Overené kombinácie:
   
-        Pre červenovlásky s modrými očami, sa doporučujú najmä hnedé odtiene, pretože už samotné vlasy sú veľmi výrazné.
-         Pre blondýnky s modrými očami a svetlou pokožkou, sa doporučujú levanduľové odtiene.
-         Pre čiernovlásky s modrými očami, sa doporučujú najmä broskyňové a korálové očné tiene, ktoré vytvoria nádherný kontrast.
-         Ženy s tmavšou pokožkou a modrými očami, by sa mali vyhýbať príliš svetlým odtieňom.
-         Brunetkám s modrými očami sedia takmer všetky z uvedených farieb.


Oči sú odrazom nášho vnútra.. Magnetmi, ktorými priťahujeme a spútavame naše polovičky. Tak prečo nepodtrhnúť ich prirodzenú krásu! Takže modroočky, hlavne experimentujte! 


Na ukážku som odfotila oranžové tiene (mám svetlú pokožku a tmavšie hnedé vlasy)

 

CONVERSATION

5 komentárov:

  1. studené nepoužívam, nemám ich rada, no neutrálne, najmä sivé, hnedé a zlaté nosím stále. veľmi rada mám ale na svojich očiach napríklad aj takúto zelenú: http://farm4.static.flickr.com/3439/3349066223_8fba7a1614.jpg :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Taká..na ceste do olivova, nádherná :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. a čo blondínky s tmavšou pokožkou a zelenými očami? :)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. mám zelenohnedé oči a moje najobľúbenejšie tiene sú MAKEUP REVOLUTION Flawless od notina, nakoľko vydržia celý deň a nerobia pásiky na viečkách

    OdpovedaťOdstrániť