Lunárny kalendár ..pre zdravie

Ak ste si ešte nevymenili starý kalendár za nový, alebo stále hľadáte kalendár, ktorý Vám ponúkne viac ako len dátum a mená.. mám pre Vás tip.
Lunárny kalendár.
Mám ho štvrtým rokom a už si ani neviem predstaviť, že by nejaký iný zaujal jeho miesto.



Ako takýto kalendár funguje?
Kalendár funguje na princípe mesačného(lunárneho) cyklu... Tak ako mesiac ovplyvňuje prírodu a každodenne vyvoláva odliv a príliv, tak pôsobí aj na naše vnútorné more..na naše tekutiny v tele a tým vplýva na náš organizmus sťahujúcou silou-odliv, alebo rozťahujúcou silou-príliv.

Môžete vidieť, že k jednotlivým dňom sú priradené naše znamenia (rak, lev, panna..), v každom z nich sa mesiac drží 2-3 dni. V lunárnom kalendári nie je dôležité naše slnečné znamenie, ale znamenie zvieratníka.
Každé znamenie zvieratníka je spojené so živlom..vodou, ohňom, zemou a vzduchom. Ku každému znameniu bola pridaná určitá oblasť nášho tela, ktoré ovplyvňuje.
Ak urobíme niečo prospešné pre tú oblasť tela, ktorú znamenie práve v ten deň ovplyvňuje, pôsobí to dvojnásobne dobre. Ale platí to aj naopak.. ak v tieto dni zaťažujeme túto oblasť tela, pôsobí to dvojnásobne zle.

Všetky rady, ktoré sa tu nachádzajú platia pre nás všetkých, bez ohľadu na to, v ktorom znamení sme sa narodili.


Napríklad.. zajtra je streda 11.1.2012. Tento deň je mesiac v znamení leva(platí aj pre štvrtok) a pod týmto dňom máte rady, ktoré ak vykonáte, budú pôsobiť pre naše telo veľmi prospešne..

Presne Vám opíšem čo radí kalendár na zajtra a štvrtok :
Lev ovplyvňuje srdce a krvný obeh. Doprajte si zázračný vitamín C, najlepšie v čerstvej citrusovej šťave; Zdravé sú ľanové semienka - obsahujú 3-omega mastné kyseliny, znižujú zlý LDL cholesterol, regulujú krvný tlak a zlepšujú obranyschopnosť organizmu. Dôležité najmä pre ženy je, že bráni prílišnému vylučovaniu vápnika močom. Aby sa dobre strávili, rozomeľte ich, alebo veľmi dobre požujte. Pridávajte ich do šalátov, nátierok, jogurtu, posypte si nimi chlieb a pod.; Každý deň si urobte radosť: upečte si chlieb. Vôňa čerstvo upečeného chleba navodí peknú náladu.


V balení s kalendárom nájdete aj publikáciu ktorá obsahuje okrem diára aj veľa zaujímavého čítania. Dozviete sa ako predpovedať počasie, akému orgánu podľa čínskej medicíny venovať v daný mesiac pozornosť.. kedy zbierať aké byliny, dozviete sa tiež niečo z počiatkov medicíny a mnohého ďalšieho :-)




Mne tento kalendár veľmi pomáha nezabúdať na seba a urobiť pre telo v priebehu dňa aspoň niečo dobré.
Každé ráno si prečítam jeho rady a snažím sa aspoň jednu z nich splniť. Či je to rýchla prechádzka, ovocný deň, pitie určitého čaju, cvičenie alebo recept na zábal na vlasy..

Možno ste k sile mesiaca skeptický.. no tieto rady aj bez ohľadu nato, prospejú každému jednému z nás
 :-)
....
Ja som si kalendár kúpila u nás v kníhkupectve zbytočne za 13€.. napríklad v Martinuse (sk) ho nájdete za 9,27€ a na stránke Krásnej pani (cz) za 229kč.

CONVERSATION

13 komentárov:

  1. Je to veľmi zaujimavé, možno si ho kupim aj ja :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. dlho som otaľala..z lenivosti samozrejme a z dôvodu že načo si budem kupovať niečo čo mi bude ,, rozkazovať ,, ale po tvojom článku sa teším ako dorazím na SK a zaobstarám si ho :) teším sa ako spravím niečo viac pre moje talo a dušu :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Ja lunárne kalendáre rada sledujem, asi to úplne presne nedodržiavam a neriadim sa tým tak, ale veľmi ma to zaujíma a verím na to :)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Super typ!Vôbec som nevedela o takomto kalendáry...pomôže mi aj v novoročných predsavzatiach!:)) No nič objednávam.

    OdpovedaťOdstrániť
  5. aj ja ich rada sledujem..podľa mňa sú pravdivé..
    super tip :)

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Věř nebo ne, ale přesně tento kalendář v české verzi, si pravidelně kupuji již pátým rokem :) a nemůžu si ho vynachválit.

    OdpovedaťOdstrániť
  7. To je super, vždy som nad ním rozmýšľala ale nejak som sa k nemu reálne nedostala. Musím vyskúšať :)

    OdpovedaťOdstrániť
  8. to je zajímavé , ale na mě nějak složité , já si nějak vystačím i snormálním diářem :)
    každopádně je skvělý , takový jiný než všechny ostatní

    OdpovedaťOdstrániť
  9. my sme taky kalendar mali par rokov dozadu, len sme sa nestihali pozerat, co mame kedy robit:)

    www.mysweetstrawberries.blogspot.com

    OdpovedaťOdstrániť
  10. Ja som si tento kalendŕ náhodou kúpila tohto roku v Pantha Rei a neviem si ho vynachváliť. Vždy sme mali doma lunárny kalendár, ale len stojatý, knižočka k nemu a rady v ňom z tejto edície je na nezaplatenie. Vždy na začiatku mesiaca si rady prejdem, pozriem akému orgánu sa venovať a poprečitujem si v knižočke, čo ďalšie by ma mohlo zaujať a spravím si taký program, čo kedy približne budem robiť. Minimálne sa zatiaľ venujem pôstom a orgánom. Naozaj geniálna vec pre ľudí, ktorí sa chcú o seba starať aj v súlade s prírodou. Odporúčam tiež :)

    OdpovedaťOdstrániť