Zdravím Vás, som Benefit Powderazzi! A som FAKE !!!

FAKE Benefit Powderazzi

Dlho som túžila po lícenkách od Benefit, najmä o ospevovanej CORAListe a bronzere Hoola, ako stvorenom na zvýraznenie kontúr tváre. Pretože jedna takáto lícenka stojí 28dolárov, bola som nadšená keď som na ebayi objavila túto limitku s tromi lícenkami v zmenšenej verzii - Hoola, CORALista, Dallas.
A cena? Úžasných 10€.

Kupovala som ju asi pred trištvrte rokom od predajcu, ktorý mal 100% pozitívne hodnotenie. Keďže som nikdy predtým žiadny púder od Benefit nemala, nemohla som kvalitu porovnávať, balíček prišiel celkom rýchlo a v poriadku... tzn. - odomňa dostal ďalšie pozitívne hodnotenie.

No je to obyčajná bohvie odkiaľ pochádzajúca NAPODOBENINA. Na fotkách od predajcov je nemožné vypátrať, či sa jedná o originál alebo nie. Nápovedou môže byť podozrivo nízka cena, alebo v lepšom prípade samotné hodnotenie od kupujúcich.

Lícenky vyzerali celkom obstojne, sem tam som ich použila, no s kvalitou ani farbami som nebola nejako nadšená, preto postupom času zapadli naspod šuplíka.
Asi pred mesiacom, som objavila video na youtube, kde jedno dievča varovalo pred napodobeninami Benefitu na ebayi. Bola som zhrozená.... ta podobnosť! Ako si to niekto môže dovoliť???

Dočítala som sa aj celkom znepokojivé skúsenosti, kde sa ženy s citlivou pokožkou po týchto napodobeninách vyhádzali. Medzi najagresívnejšie vraj patria špirály! Na ebayi ich nájdete za 4libry... vyhýbajte sa im ako čert kríža, pretože sú vraj ozaj agresívne a namiesto krásnych rias budete mať leda tak uslzené rozmazané oči...
Mne osobne nespôsobila ani jedna z líceniek nič. No ja nemám citlivú pleť, preto ak si náhodu niekde takýto výrobok zakúpite a zistíte, že to nie je originál...do koša s ním! Sama si ani neviem predstaviť čo tieto výrobky obsahujú, kde boli vyrobené...až ma mrazí.

________________________________________________

Podľa čoho som zistila, že sa jedná o NAPODOBENINU/FAKE ???

- Všetky tri lícenky by mali byť navzájom odlišné - Coralista by mala byť dosť trblietavá, Hoola úplne matná a Dallas niečo medzi tým. No moje sú všetky rovnaké! Žiadna trblietavosť, žiadna matnosť..všetky tri majú rovnaký perleťový odlesk.

- Každý opisuje nádhernú vôňu týchto líceniek ... moje však nevonia nijako, skôr zapáchajú chémiou.

- Na zadnej strane každého obalu je v dolnom bočnom rohu akýsi rožtek s nápisom "Peel Here", ktorý by sa mal s ľahkosťou odlepiť a pod ním by sa mali nachádzať ďalšie informácie o lícenke. Hah, mne to teda s ľahkosťou vôbec nešlo a nech som sa akokoľvek snažila, ajtak sa pod tým papier odtrhol. Čakali na mňa len nezrozumiteľné nápisy v čínštine, koréjčine, arabčine... :-(

- Každá lícenka obsahuje štetec. Príšernú kvalitu tohto štetca som si všimla ihneď pri prvom požití, no pretože si na ne nepotrpím, jednoducho som tomu nevenovala pozornosť. Na zahraničných stránkach som sa dočítala, že je to jeden s najlepších ukazovateľov, či sa jedná o originál alebo nie.

- Na prvý pohľad podľa obalu nerozoznáte či sa jedná o fake..ak nie ste profík! :-)  Nekvalita sa dá ale pekne nájsť na detailoch. Benefit si potrpí na úžasný dizajn obalov, ktorý má podľa mňa na ich predajnosti tiež veľký podiel. Jednoducho by ste na originále nemali nájsť žiadne trhliny, pukliny, tlačové chyby, púdriky by sa nemali odlepovať z krabičky a vypadávať.. jednoducho z originálu musíte cítiť kvalitu!

- Keď som nakoniec nejako cez staré maily vypátrala predávajúceho, od ktorého som si túto limitku Powderazzi kúpila, už nepredával...a dobrých pár mesiacov. Tentokrát už nemal 100% hodnotenie, ale prečítala som si veľa rozhorčených hodnotení, kde kupujúci vyslovene písali, že sa jedná o fake a chcú naspäť peniaze. Odozva však podľa všetkého z druhej strany už neprišla....

_____________________________________________________

 A teraz niekoľko fotiek, kde môžete názorne vidieť o čom som písala. Našla som aj nejaké fotky, na ktorých sa nachádza originál, takže ich môžete porovnať vlastným okom.

FAKE



ORIGINÁL

google.com/pictures

FAKE


ORIGINÁL

google.com/pictures
FAKE

FAKE Powderazzi (Dallas, Coralista, Hoola)

ORIGINÁL

(Coralista, Hoola, Dallas) google.com/pictures
A teraz pár detailov... 






Vidíte sami, pri takejto kópii mi ani nebolo veľmi do smiechu...som rada, že som nato prišla, pretože veľa ľudí môže takýto výrobok v nevedomosti používať naďalej. 

Dávajte si nato veľký pozor! Pri nákupe na ebayi si pamätajte, že jednoducho lícenka, ktorá reálne stojí 28 dolárov, nemôže stáť 10 dolárov, byť nová a originál! Ak áno.. tak pátrajte po tom, kde je pes zakopaný.
Dobre si prečítajte každé neutrálne alebo negatívne hodnotene predajcu! Ľudia si nato posledné mesiace dávajú pozor a ak k niekomu takýto fake dorazil, je viac ako pravdepodobné, že predajcovi putovalo negatívne hodnotenie.
Najistejšia cesta ako mať istotu originality a kvality je kupovať Benefit v dôveryhodných internetových obchodoch, alebo v parfumériách. Ja som sa poučila a viem, že si trikrát rozmyslím, či si ešte niekedy Benefit z ebayu objednám...

Mali ste už aj Vy takúto skúsenosť?

CONVERSATION

17 komentárov:

  1. ja by som to nezistila a popravde na ebayi neviem nakupovať ak niečo potrebujem poprosím sestru nech mi to kúpi alebo bratovú priatelku

    Ale dobre si to napísala poučný článok

    OdpovedaťOdstrániť
  2. pekne spracované a zamyslím sa či nebola chyba ťa naučiť nakupovať na ebay-i :*

    OdpovedaťOdstrániť
  3. jj fake benefitu mám doma taky... nejsem na to moc pyšná, trošku mě doufám omlouvá, že to byl můj asi druhý nákup v historii na ebay

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Milá Čajová,
    zajímavý článek.
    Fejky jsou opravdu hrozný nešvar a není lehké je odlišit od originálů. Spousta lidí si navíc padělky kupuje záměrně a vědomě. U oblečení budiž - to nemůže nijak poškodit zdraví, ale na kosmetiku bych si dávala vážně velký pozor. Raději si do prasátka budu šetřit a pak těch 28 dolarů dám s velkou radostí. Tak to vnímám i u oblečení. Na značky si nepotrpím, ale pokud bych si nějakou luxusní chtěla dopřát, tak jedině originál - v cizině. Jednou se mi stalo, že jsem si kupovala v parfumérii velmi drahý parfém. Až doma jsem zjistila po bližším ohledání, že se nejedná o originál. Rozlícená jsem ho šla vrátit a prodavačka mi řekla, že to - a teď pozor - NESTÍHAJÍ KONTROLOVAT. Skandál! Nuže, zkušenosti mám různé, bylo by to na dlouhé vyprávění. ;-)
    Pohádkový den přeje Vivi

    OdpovedaťOdstrániť
  5. máš pravdu,já si takhle koupila fake krému a nebyl zas tak úplně levný,takže jsem byla pěkně naštvaná,ale tvářil se úplně normálně a pak přišel v otevřené krabičce, žádná nálepka přes balení, že předtím nebylo otevřeno,tak mám podezření, že někdo nacpal starý krém do prázdého obalu a prodává to...no ale jak to má člověk šanci poznat z fotky ? :( Komentáře kladné, je to těžké, snad jen nenakupovat na ebay,ale v kamenném obchodě a pokud se to u nás nedá sehnat,tak smůla :(...

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Veľmi dobre napísaný článok, ja z e-bay nenakupujem ale je dobré vedieť tieto informácie do budúcnosti :)

    OdpovedaťOdstrániť
  7. to je skvělý článek , zaujal mě :)¨
    určitě dost poučný

    OdpovedaťOdstrániť
  8. já mám taky jednu pěknou FAKE story. Jednou jsem se zúčastnila fotografické soutěže na www.fotoparta.cz a vyhrála libovolné produkty vlastního výběru od MAC. Jelikož mají sídlo v Praze a odmítali mi to poslat poštou, vyrazila jsem na výlet a stavila se cenu vyzvednout. Byla jsem u nich v ateliéru, hromady produktů byly v jedné místnosti a já jsem si vybrala 2 paletky očních stínů. Byla jsem strašně šťastná, říkala si, že jsem na tom ještě vydělala (jsem z Brna, cestovné mě stálo kolem 500). Něco se mi na těch stínech nezdálo - smrděly jako Progresa (něco jako pastelky), kryly kupodivu dobře, ale drolily se. Tehdy jsem s MAC ještě zkušenosti neměla, takže jsem si řekla, že jsou špatní a nikdy si od nich nic nekoupím. Pak jsem náhodou na youtube narazila na video o tom, jak se prodávají falešné paletky. Moje splňovaly všechny předpoklady...

    Teď mě to jen nutí se zamyslet, zda fotoparta.cz o tom, co rozdává ví a sprostě to vydává, nebo jsou v té stejné nevědomosti, jako já kdysi. Vtipné na tom je, že MAC prodejna je od sídla fotoparty vzdálená tak 200 metrů...

    OdpovedaťOdstrániť
  9. kiež by mi aspoň tá značka niečo hovorila :D jednoducho sa v týchto veciach nevyznám :/..

    OdpovedaťOdstrániť
  10. misstaken. od fotoparty ruce pryč,ale vážně!!!..praktikují nekalé věci

    OdpovedaťOdstrániť
  11. Tak to by mě taky naštvalo. Ale jinak ty barvy vypadají docela pěkně.

    OdpovedaťOdstrániť
  12. Ďakujem, snažila som sa ho spracovať čo najdetailnejšie :-)
    Dúfam, že pomôže..ako písala MissTaken, na ebayi nájdete aj veľmi veľa napodobnením MAC - pigmenty, očné tiene, štetce... tie ceny sú veľmi nízke! Takže sa nedajte zlákať!

    OdpovedaťOdstrániť
  13. Perfektná rada ! ĎAkujem veľmi pekne

    OdpovedaťOdstrániť
  14. fuuuha tak to iny odrb! najviac ma dostalo to, ze na ebayi uz nemozes doverovat ani 100 percentnemu hodnoteniu...

    p.s. chcem sa spytat, dosiel ti uz giveaway? len aby som vedela :)

    OdpovedaťOdstrániť
  15. U sebe na blogu mam taky post na fake od MACU. Myslim, ze nejlepsi je se ridit selskym rozumem. Pokud jde o limitku, a je levnejsi nez puvodni cena, tak tam neco nehraje. Ale je fakt ze prodejci jsou cim dal vic mazanejsi a clovek musi byt pomalu FBI detektiv, aby se dopatral zda mu prijde original nebo fake.

    OdpovedaťOdstrániť
  16. hm neprijemna skusenost, ja z ebay nakupujem, ale len niekedy kozmetiku, inak poucny clanok ani som nevedela ze ma benefit aj toto trio pokope...

    OdpovedaťOdstrániť