Bavlnkovanie. Náramkovanie.


Náramky priateľstva.

Kufríček s nimi mám doma odjakživa..pamätám si ešte zo základnej školy, ako nebolo dievčaťa či chlapca, ktorý by nemal aspoň jeden na ruke :-)

Dokúpila som zásoby a mám čo robiť na celé prázdniny!
Ak ste ešte nikdy neplietli a náramky Vás zaujali, alebo hľadáte inšpiráciu pre nové vzory... Odporúčam SKVELÚ stránku http://www.naramkypratelstvi.cz/ .
Taktiež nájdete kopec videií na youtube!

Na začiatok odporúčam bavlnky značky Mouliné, ktoré sú lacnejšie (najpoužívanejšie) a budete sa na nich učiť. Sú to veľmi dobré bavlnky a môžete ich používať stále, ale do budúcna je ich životnosť menšia a náramok sa rýchlejšie roztiahne. 

Ak chcete kvalitnejšie, odporúčam značku Anchor. Majú krásny výber farieb a sú oveľa pevnejšie (aj drahšie)..čiže náramok vzdrží oveľa dlhšie a tiež si lepšie udrži sýtosť farby.
Ak si náramok budete dávať dolu, tak tie rozdieli možno ani nepostrehnete. Ja ich mám na ruke neustále, až kým nepríde ich osudný deň ...

Takmer v každej mojej kombinácii sa teraz nachádza nejaká lesklá, alebo flitrová bavlnka.. zatiaľ som takúto kombináciu nikde nevidela, tak dúfam, že náramky budú aspoň chvíľu výnimočné :-D


Tento mám práve rozpletený ja.. zvolila som svieže, letné farby a do toho zapojila kontrastnú zlatú, ktorá zobrazuje lúče slnka ;-) Je tenučký, takže to pôjde rýchlo a už večer sa budem s ním pretŕčať pri pive hah..


Verte či nie.. tento pletie môj priateľ pre mňa
Jeho šikovné ruky sú až na závisť! (je to len jeho druhý náramok!)
Ďakujem Pepo :-*


A môžeme sa prepliesť na druhý svet... :-D


Tento mám veľmi rada..síce má chybičky, ale som ozaj hrdá na kombináciu farieb.
Ozaj krásny kontrast hádže strieborná, no ako vidím, nepodarilo sa mi to zachytiť... zapojte trošku predstavivosti....
....
Pekný však :)


Pristihla som Bašiho ako sa naťahuje.. to je život.


A už prestalo pršať.. 
Pravú gumáku, ľavá gumáku a rýchlo na prechádzku!
...mmm ako len voní ta mokrá zem ;-)



CONVERSATION

13 komentárov:

  1. Sú skvelé chcela by som ich vedieť pliesť

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Ty jsou super! Já bych taky chtěla, ale asi bych to nikdy nedopletla. :/:D Nádherné!!

    OdpovedaťOdstrániť
  3. momentálne pletiem, aj keď som musela na prvé uzlíky použiť video na youtube:D ale aspoň konečne viem iný vzor ako len došikma :D

    OdpovedaťOdstrániť
  4. mokrá zem je úžasná :) a náramky se mi líbí a připomínají mi tábor kde je nosí každej :D :) tak snad si udělám někdy čas na upletení..:)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Náramky sú super, asi zase začnem :) páči sa mi tvoj véčkový. Ja už viem zložitejšie vzory, ale najlepšie sú tie najjednoduchšie ;)

    OdpovedaťOdstrániť
  6. jé,já si taky pamatuju,když jsem ještě pletla tyhle náramky na střední :), taková nostalgie :), úplně se musím usmívat...to byly časy :D

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Tento komentár bol odstránený autorom.

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Ja som úplne zabudla ako ich pliesť, nedáš tu nejaký návod? :)

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Ty jsem pletla jako hodně malá :-) Měla jsem k tomu knížku, kde byly celkem složité vzory, ale nikdy jsem nechápala popis postupu v tý knížce a tak jsem to vždy okopírovala podle obrázku :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  10. ja ich teraz cez prázdniny tiež pletiem, ale takéto nádherné lesklé bavlnky som ešte nevidela...musím ísť do galantérie :D

    OdpovedaťOdstrániť
  11. Tolko nostalgie však ;-) A najkrajšie ak je to doslova náramok priateľstva - upletiete, darujete.
    Babi čo ste ešte neplietli, určite to vyskúšajte!..skvelé vyplnenie napríklad upršaného dňa....u nás dnes leje od rána..tak idem nato :)

    Baška (: - Na návod krok za krokom odporúčam túto stránku http://www.naramkypratelstvi.cz/index2.html ...dievča si na stránke dalo ozaj veľmi záležať! :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  12. aj ja to chcem vedieť pliesť ohh :D

    OdpovedaťOdstrániť
  13. bléééé fúúúúúj ty nevieš pliesť , aj hovno by som krajšie uplietla

    tigrica

    OdpovedaťOdstrániť